Massage Therapie

Shiatsu

DSC_0025 (2)Shiatsu, letterlijk : vingerdruk, komt uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM)

Er wordt met duim en handpalm druk uitgeoefend op tsubo,s (drukpunten) die liggen op de verschillende meridianen (energiebanen)

Deze drukpunten worden ook in de Acupunctuur gebruikt.  Ik gebruik vaak de behandelstoel voor deze methode, maar ook op de behandeltafel wordt shiatsu toegepast.

In Japan wordt Shiatsu als fysiotherapie gebruikt.

Shiatsu maakt dat de energie weer stroomt. Blokkades worden opgeheven, waardoor de energie weer vrij kan stromen. Vaak hoor ik de opmerking: Het doet best wel even pijn maar voelt nu toch veel beter, en losser, wat een verschil!

Hoewel.. pijn doet het niet echt, soms kunnen bepaalde punten wel even gevoelig zijn, als het vast zit. Dan is het nodig de druk langer vast te houden waardoor de blokkade oplost.

De stress verdwijnt en je voelt je als herboren ..

 

Klassieke Massage

massage ria schotMassage is de vorm van masseren zoals iedereen deze kent van sportmasseur en fysiotherapeut.

Er worden allerlei grepen toegepast. Met als doel de spieren te ontspannen, knopen of blokkades op te lossen, spanning en pijn te verminderen en te ontspannen. En de energie weer te laten stromen.
De voordelen van massage:

  • Burn out Preventie
  • Chronische pijn vermindert
  • Stress reductie
  • Bloeddruk regulerend
  • Blokkades worden opgeheven
  • Kans op depressie vermindert, doordat:
  • Geluks-hormonen worden aangemaakt in de hersenen.
  • Lekker in je lijf zitten
  • Contact met jezelfverbetert.
  • Meer lichaamsbeleving

 “Spierspanning en emotionele spanning komen en vertrekken altijd samen”

– Elaine Mayland –

 

Voetreflextherapie

massage ria schotDe voeten worden de spiegels van het lichaam genoemd. Alle lichaamsdelen zijn via reflexbanen verbonden met bepaalde punten  op de voeten. Bij een juiste massage kunnen storingen in het lichaam opgespoord worden en via druk op deze reflexbanen worden verminderd of opgelost.

Ik verbaas me altijd weer als iemand soms zegt:  dit voel ik in mijn schouder!  Terwijl ik dan aan het werk ben in het schouder reflex gebied.

Het lichaam is een groot wonder…

Een massage van de voeten is een weldaad en heel ontspannend.

 

Dorn Methode

De Dorn Methode is ontwikkeld door Dieter Dorn in Duitsland.

Bij toeval ontdekt en later uitgewerkt. Het is een zacht corrigerende en manipulerende beweging van de wervels en gewrichten.

Het is vrijwel pijnloos en geeft soms net dat zetje om weer in balans te komen.  Ook is het een zelfhulpmethode en kun je er thuis mee aan de slag.

 

Hotstone Massage

Met warme stenen, keien uit rivierbeddingen, rond geslepen door de eeuwenlange waterstroom, wordt het lichaam gemasseerd.  Er wordt afwisselend met de handen en met de stenen gemasseerd.

Ook worden warme stenen en edelstenen als kristallen of rozequarts op de chakra,s gelegd. Deze hebben een vitaliserende werking.

Het is een heel aangename behandeling van zowel de voor- als achterkant van het lichaam. Het accent van deze behandeling ligt op ontspanning van lichaam en geest.

Een hotstone massage geeft rust en de warmte geeft een extra dimensie aan de behandeling.

 

Aura en Chakra Healing

DSC_0105Een healing kan worden toegepast als iemand bijvoorbeeld erg moe is, veel stress heeft en niet lekker in zijn lijf zit.

Om ons lichaam heen bevindt zich een energieveld, de aura genaamd. In het lichaam bevinden zich energiecentra, wielen van energie, de chakra’s. Zowel aan de voor- als achterkant van het lichaam.

Dit hele systeem neemt energie van buiten op, en deze energie werkt door naar binnen, in het lichaam. Zo is er een constante uitwisseling van energie van binnen naar buiten en van buiten naar binnen.  Door verschillende oorzaken,  (bv stress of emoties) kan het energiesysteem uit balans raken.

Tijdens een healing wordt het energieveld gereinigd, er wordt energie toegevoegd en een verstoring wordt hersteld.

De ontvanger ligt gekleed op de behandeltafel terwijl de aura healing wordt gegeven.  De energie kan worden ervaren als warmte, koude of prikkelingen.

Een cliënt maakte een opmerking:  “het voelde alsof ik een stukje van de tafel werd opgetild”.

Na een behandeling is de balans hersteld, en voel je je als herboren.

Zonder aanraken, werken met energie op afstand.